Press "Enter" to skip to content

Tips til at vælge de perfekte kontorplanter

At have planter på kontoret eller i kabinen kan være en god måde at lyse op i området på, hvilket gør det mere behageligt og muntert. Imidlertid klarer ikke alle planter sig godt i et indendørs kontormiljø. Planter varierer meget i deres tolerance over for lysforhold, temperatur og fugtighedsbehov.

Da du sjældent har kontrol over dit kontors miljø, skal du vælge planter, der vil være et godt match. Hvis det vælges omhyggeligt, vil ikke dit kontor anlæg overleve, det vil endda trives !. Hvis du har et stort kontorlokale med udendørs areal, kan du gå efter hækplanter som Laurbærkirsebær, der kan tilføje charme og give sikkerhed i form af hegn.

Indendørs kontorplanter har, ligesom alle andre indendørs planter, brug for lys. Dette varierer afhængigt af sorten, men en god tommelfingerregel er at vælge en plante med store blade. Planter med større blade har tendens til at kræve mindre lys, fordi de har mere bladoverfladeareal til rådighed for at absorbere det eksisterende lys.

Da luften på et kontor ofte har tendens til at være tør, så prøv at vælge en plante, der ikke har brug for et særligt fugtigt miljø. Vælg planter, der er hårdføre og lav vedligeholdelse, fordi de fleste mennesker ikke har meget tid til at tage sig af planterne regelmæssigt. Kontorplanter, der kan klare sig uden at kræve hyppig vanding, er gode, så de ikke bliver tørre og dør i løbet af helligdage, lange weekender eller ferier.

Anlæggets “pænhed” er også noget at tage i betragtning, når man vælger de bedste kontorplanter. Hvis en plante har tendens til ofte at droppe blomster eller blade, ville det sandsynligvis ikke være et godt valg for kontoret.

En god holdbar plante til kontoret, der kan tåle en masse forsømmelse, ville være en Dracaena Janet Craig. Andre gode og tolerante valg inkluderer slangeplanten og den kinesiske stedsegrønne (også kendt som Aglaonemia). Alle disse planter kan overleve godt i et kontormiljø.

Be First to Comment

Skriv et svar